Ingredience: 4 bulky, 700g hovězího masa, 2 šalotky, 4 stroužky česneku, 2 lžičky sezamových semínek, hrst lístků rukoly, 4 lžíce dijonské hořčice, 12 plátků anglické slaniny, 1 větší červená cibule, 200g čerstvých brusinek, 70g cukru, špetka skořice, 2 chilli papričky, sůl, pepř
Postup: Hovězí maso důkladně odblaníme a najemno nameleme. K masu přidáme najemno nakrájené šalotky, utřený česnek, sezamová semínka, sůl, pepř a důkladně promícháme. Minimálně 3 hodiny necháme uležet v chladu. Mezitím si připravíme brusinkovou omáčku. Na pánev dáme čerstvé brusinky a podlijeme je 100ml vody a necháme 10 minut provářet. K brusinkám přidáme také najemno nakrájené chilli papričky a špetku skořice a po dalších pěti minutách varu přidáme i cukr. Mírně osolíme a vaříme do zhoustnutí 5-7 minut. Pak necháme omáčku vychladnout. Z masa vytvarujeme placky o velikosti bulek, potřeme je olejem a dáme na gril. Necháme opékat 4 minuty z každé strany. Před vyjmutím masa z grilu dáme opéct také rozpůlenou bulku a slaninu do křupava. Hamburger připravíme tak, že na spodní bulku dáme šípkovou omáčku a vložíme maso. Na maso přijde slanina, plátky rajčete, kolečka cibule a lístky rukoly. Vrchní bulku potřeme dijonskou hořčicí a celý hamburger přiklopíme.