Ingredience: 8 větších žampionů portobello, 150g parmezánu, 4 stroužky česneku, 1 červená cibulka, 8 lístků bazalky, 8 oliv, 70g cherry rajčátek, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Z žampionů portobello si opatrně odstraníme nožičky až u klobouku a jemnými zářezy v klobouku uděláme více prostoru pro plnění. Česnek si nakrájíme na jemné plátky, které naklademe nejprve do klobouků. Pak klobouky naplníme nakrájenými cherry rajčátky, červenou cibulkou, olivami a přidáme lístky bazalky. Každý žampion osolíme a opepříme a nakonec zasypeme, strouhaným parmezánem. Vložíme houby do misky, kde je zakápneme olivovým olejem a necháme 3 hodiny ustát v chladu. Pak dáme žampiony na gril (klobouky dolů) a grilujeme 4-5 minut, než bude na klobouku křupavá slupka a rozpustí se sýr. Servírujeme než stačí sýr vychladnout.
Vhodná příloha: opečený toast
© Brebca – Fotolia.com