Ingredience: 4 lilky, kostku másla(125g), 1 lžičku dlouholisté petrželky, 1 lžičku pažitky, 1 lžičku rozmarýnu, 2 lístky bazalky, špetku tymiánu, 1 lžička kopru, sůl, pepř, 2 lžíce medu
Postup: Ze všeho nejdříve je zapotřebí provést přípravu bylinkového másla. Máslo musí být povolené, aby se do něho dobře zapracovaly bylinky, nikoliv však rozpuštěné. Do druhé misky si nasekáme všechny připravené druhy bylinek a důkladně promícháme. Smícháme máslo s bylinkami, důkladně osolíme a opepříme a přidáme do másla také med. Pak máslo z misky vyklopíme na potravinářskou folii a vytvarujeme do válečků a na konci zavážeme. Vložíme do lednice a necháme ztuhnout. Lilek rozdělíme na poloviny, které neloupeme. Vnitřní část lilku nakrájíme hlubšími zářezy do tvaru šachovnice. Zářezy by měly být alespoň 1 cm. Vložíme na rozpálený gril nejprve vnitřní stranou dolů. Necháme 1 minutu, aby se strana nahřála a pak otočíme. Když je lilek otočený, vkládáme na nakrájenou část kolečka bylinkového másla. Ta se rozpustí za cca 2 minuty, pak lilek opět otočíme a celý postup opakujeme znovu.
Vhodná příloha: celozrnná bageta