Ingredience: 1 patyzón, 150ml bílého jogurtu, 3 větší sušená rajčata, hrst hladkolisté petržele, sůl, pepř
Postup: Patyzón nakrájíme na 2 cm široké plátky a z obou stran osolíme. Necháme 2 hodiny odležet, aby se sůl důkladně dostala do patyzónu a mezitím si připravíme jogurt. 150g jogurtu dáme do misky, kam přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata a nasekanou petrželku. Ochutíme pepřem a důkladně promícháme. Osolené plátky patyzónu pustí vodu a před obalováním v jogurtu je třeba každý plátek otřít papírovými utěrkami. Pak obalíme v jogurtu, necháme okapat přebytečný jogurt a plátky vložíme na gril. Z každé strany grilujeme 3 minuty, dokud ne na povrchu nezačne dělat hnědá struktura na jogurtu. Jogurtovou marinádu můžete servírovat i k pokrmu, když zbude.
Vhodná příloha: celozrnné pečivo