Jarní kuřecí špíz s grilovanou kukuřicí

Chicken shish kebab and roasted cornIngredience: 450g kuřecích prsou, 2 červené papriky, 2 mrkve, 4 kukuřice, 1 žlutá paprika, 1 červená cibule, sůl, pepř, grilovací koření, snítka rozmarýnu, olej na marinádu.

 

Postup: Kuřecí prsa si nakrájíme na kostky a vložíme do misky. V misce maso osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření, rozmarýn a zakápneme olejem. Pak necháme maso 2 hodiny marinovat v chladu. Mezitím si do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Do osolené vroucí vody vložíme kukuřice, které vaříme asi 25 minut. Můžeme také na 10 minut přidat mrkve, aby změkly. Mrkve nakrájíme na kolečka, cibuli na plátky a papriky na čtverečky. Postupně napichujeme maso a zeleninu na jehlici a vkládáme na rozpálený gril. Kukuřici v celku také napíchneme a vložíme na gril. Vše grilujeme 11 minut a špízy potíráme zbylou marinádou. Servírujeme špíz a kukuřici společně.

© Viktor – Fotolia.com

Vhodná příloha: vařené brambory

Related Posts