Grilovaná zelenina s hovězím steakem

Grilovaná zelenina s hovězím steakem

Grilovaná zelenina s hovězím steakem
Grilovaná zelenina s hovězím steakem

Ingredience: 200 g hovězích steaků, sůl, pepř, olivový olej, papriky, žampiony, chilli papričky, papriky, cukety, baklažán, hořčice, tvaroh, smetana, případně mléko na rozředění, ředkvičky, rozmarýnová větvička

 

Postup: Tentokrát to bude lehčí recept, co se týká stravitelnosti než obvykle. Zásadní je tu zelenina. Hovězí maso, které už je omyté a nakrájené na plátky zhruba o velikosti tří centimetrů osolíme a opepříme. Do misky si dáme olivový olej a celou noc v něm maso necháme marinovat. Veškerou zeleninu omyjeme, osušíme a nakrájíme si na kousky tak, jak nám to vyhovuje. Naložíme ji do marinády, která se skládá ze soli, pepře, olivového oleje a hořčice. Stejně jako maso marinujeme přes noc. Druhý den si rozpálíme gril a jak maso, tak i zeleninu pokapanou olejem zprudka grilujeme po všech stranách. Hotové si naložíme na talíř a připravíme si jednoduchý dresink. Smícháme tvaroh, smetanu, ředkvičky nakrájené nadrobno a trochu můžeme osolit, ale opatrně, sůl je už v grilovaném masu a zelenině. Jestliže by se to někomu zdálo hustější, může si rozředit trochou mléka. Na ozdobu můžeme použít rozmarýnovou větvičku, kterou položíme k masu. Nezbývá, než už jen zasednou ke stolu a dát si pořádně do nosu.

 

Vhodná příloha: dipy, ovocné omáčky, vařené brambory

Related Posts