Ingredience: 300 g hovězího masa, sůl, olivový olej, pepř, zelenina dle vlastního výběru – papriky, žampiony, cukety, baklažán, lilek, chilli paprika, černé pivo, plnotučná hořčice, větvička rozmarýnu, tymiánu nebo saturejky, petrželka a hrubozrnná sůl na ozdobu
Postup: Zelenina a hovězí maso se velmi dobře dokážou doplnit a obzvláště, pokud jde o grilování. Dnes to bude velmi jednoduché. Vezmeme si hovězí maso, omyjeme, osušíme. Na marinádu si smícháme olivový olej, sůl, pepř, černé pivo a hořčici. Necháme marinovat tři hodiny. Druhý den si připravíme zeleninu, kterou omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Pokud máme dostatečně velký gril, můžeme všechno dělat naráz, jinak ale samostatně nebo po částech. Maso i zeleninu si tedy dáme na rozpálený gril, ještě předtím však zeleninu pokapeme olivovým olejem. Maso grilujeme zprudka po obou stranách. Zeleninu potíráme marinádou a také grilujeme ze všech stran. Když jsou maso i zelenina hotovi, tak si vše vyndáme na talíř a ještě zdobíme. K masu přidáme větvičku rozmarýnu, tymiánu nebo saturejky, to záleží na každém. Zeleninu můžeme posypat nakrájenou petrželkou či něčím jiným zeleným a ještě podle potřeby klidně posypeme i hrubozrnnou solí.
Vhodná příloha: brambory pečené v alobalu s kysanou smetanou