Ingredience: 300 g zeleniny – pórek, žlutá paprika, rajčata, lilek, fazolové lusky – prostě dle vlastního výběru, sůl, pepř, olivový olej, mletá pálivá paprika, citrónová šťáva a kůra, sójová omáčka, kokosové mléko, vinný ocet, hnědý cukr, med, kajenský pepř, hrubozrnná sůl
Postup: Receptů na grilovanou zeleninu bylo nespočet, ale tentokrát to bude zase něco o chloupek jiného, než na co jsou strávníci zvyklí. Marinovat se bude také, ale samotná směs bude bohatší než obvykle. Zeleninu si umyjeme, osušíme a nakrájíme na takové kousky, jak každý uzná sám za vhodné. Nyní přejdeme ke smíchání marinády – olivový olej, sůl, pepř, sójová omáčka, kokosové mléko, citrónová šťáva a jemně nastrouhaná kůra, vinný ocet, mletá pálivá paprika, hnědý cukr, med a kajenský pepř. Do důkladně rozmíchané marinády se vloží zelenina a nechá se marinovat přes noc. Druhý den se rozpálí gril a zelenina se griluje zprudka po všech stranách. Hotová se vyndá na talíř a efektně se ozdobí například hrubozrnnou solí či sójovou omáčkou. Ani v tomto případě to není těžké, jen je zapotřebí dost surovin na marinádu. Někomu může směs připadat pálivá tak půl na půl. Ano, jde o to, aby tyhle dvě chutě byly u tohoto receptu vyvážené.
Vhodná příloha: česneková bageta, toasty