Ingredience: 4 velké červené papriky, 4 velké žampiony, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 6 lístků bazalky, 100 g sýru gouda vcelku, 30 g parmezánu, sůl, pepř, 50 g másla
Postup: Ze všeho nejdříve si připravíme náplň do paprik, která by měla vychladnout. Na pánvi si rozpustíme máslo, ke kterému přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a plátky oloupaných stroužků česneku. Necháme orestovat dozlatova a mezitím si rozpůlíme žampiony a nakrájíme na plátky. Pak je dáme orestovat k cibuli na 2-3 minuty, jen aby změkly. Pak vše necháme vychladit. Vychladlé žampiony s cibulí a česnekem dáme do misky, přidáme k nim na kostičky nakrájené oba druhy sýrů, lístky bazalky, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme a necháme uležet. Teď přichází čas na papriky. Vrchní stranu se stopkou rovnoměrně odřízneme, vyjmeme z vnitřku papriky jádra a pro jistotu papriku propláchneme pod tekoucí vodou. Pak papriky můžeme plnit připravenou směsí a opět je přiklopíme jejich vrchní částí – kloboukem. Celé papriky pak důkladně zabalíme do alobalu a položíme na gril. Grilujeme 7 minut a postupně papriku otáčíme. Pak z paprik sundáme alobal a můžeme servírovat na talíř.
Vhodná příloha: rozpékaná bageta na grilu s bylinkovým máslem