
Ingredience: 1 patizon, 2 vejce, 100 g solamylu, 3 větší sušená rajčata, hrst hladkolisté petržele, sůl, pepř
Postup: Patizon nakrájíme na 2 cm široké plátky a z obou stran osolíme. Necháme 2 hodiny odležet, aby se sůl důkladně dostala do patizonu a mezitím si připravíme těstíčko. Vejce rozklepneme do misky, kam přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata a nasekanou petrželku. Ochutíme pepřem a důkladně promícháme společně se solamylem. Osolené plátky patizonu pustí vodu a před obalováním je třeba každý plátek otřít papírovými utěrkami. Pak obalíme v těstíčku a plátky vložíme na gril. Z každé strany grilujeme 3 minuty, dokud ne na povrchu nezačne dělat hnědá struktura..
Vhodná příloha: pečivo