Houby na grilu

Houby na grilu

Houby na grilu
Houby na grilu

Ingredience: 300 g hub dle vlastního výběru, olivový olej, sůl, grilovací koření, plnotučná hořčice, křen, masový vývar – ne z kostky, žloutky, smetana ke šlehání 33 %, hladká mouka

 

 

Postup: Neznamená to, že by na grilu nebylo vůbec nic, naopak, avšak budou to v uvozovkách pouze grilované houby. Jedná se o přílohu, kterou může strávník využít hlavně k masu. Tak tedy do toho. Houby dle vlastního výběru si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu smícháním těchto surovin – olivový olej, sůl, grilovací koření a plnotučná hořčice. V této směsi necháme houby tři dny – 72 hodin. Po uplynutí této doby si rozpálíme gril, na který vkládáme houby, které grilujeme zprudka. Hotové houby si dáme na talíř a připravíme si omáčku, do které je budeme namáčet. Nejprve si vezmeme křen, který si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Vzápětí křen nastrouháme na jemném struhadle. Do hrnce si dáme masový vývar, necháme rozvařit, přidáme nastrouhaný křen a rozmíchané žloutky, nyní si ve smetaně rozkvedláme hladkou mouku a vylijeme do směsi v hrnci, prošleháme, nesmí tam být hrudky, osolíme a důkladně povaříme. Můžeme sundat z ohně a podávat k houbám. Jedná se o dosti hutnou, ale také štípavou máčku, protože je tam křen. Kdo ho nemá rád, může si místo něj dát třeba tvrdý sýr či něco dalšího.

 

 

Vhodná příloha: omáčky

Related Posts