4 salátové okurky, 4 vejce, 400 g šunky (vcelku), 2 brambory, 2 malé silné sladkokyselé okurky, 2 lžíce nakrájené petrželky, 2 lžíce nakrájeného kopru, 4 lžíce smetany, 1 lžičku soli, 1 lžička hořčice, ¼ lžičky bílého pepře, ½ lžičky cukru, 1 lžička citrónové šťávy.
Vejce vložíme do vařící vody a vaříme 10 minut. Uvařenou šunku, oloupané uvařené brambory a sladkokyselé okurky nakrájíme na kostičky. Vejce ochladíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kostičky vajec, šunky, brambor smícháme s petrželkou, koprem, smetanou, solí, hořčicí, pepřem, cukrem, citrónovou šťávou a kostičkami okurek. Náplň rozdělíme do 4 polovin salátových okurek, zbylými půlkami je pokryjeme. Vyřízneme 4 kusy alobalu ve vhodné velikosti, volně do něj okurky zabalíme a kraje dobře složíme. Okurky v alobalu grilujeme při častějším obracení asi 15 až 20 minut.
Doba přípravy: 1 hod.