Ingredience: 8 větších cibulí, 350g žampionů, 150g sýru eidam, 100g sýru niva, 8 stroužků česneku, 4 lístky bazalky, sůl, pepř, 40g másla
Postup: Cibule oloupeme, odkrojíme horní část, jako u paprik a vyjmeme vnitřní vrstvy, aby zůstaly jen 2 vnější. Odstraněnou vnitřní část cibule nakrájíme najemno a necháme jí zezlátnout na pánvi s rozehřátým máslem. K orestované cibulce přidáme také česnek na plátky, nakrájené žampiony na kostky a necháme změknout. Ochutíme nasekanými lístky bazalky, solí a pepřem a odstavíme z tepla. Když žampiony vychladnou, přidáme k nim nastrouhané oba druhy sýra a vše důkladně zamícháme. Žampionovo-sýrovou směsí pak plníme cibule, které ještě můžeme přiklopit vrchní částí. Zabalíme do alobalu a na 7-8 minut vložíme na rozpálený gril. Pak z alobalu cibuli vyjmeme a můžeme servírovat.
Vhodná příloha: pečivo