Ingredience: 4 červené papriky, 500g mletého hovězího masa, 260g sýru eidam, 40g parmezánu, 150ml rajčatového protlaku, 2 menší cibulky, 40g másla, sůl, pepř, 8 lístků bazalky
Postup: Den před grilováním si připravíme masovou směs na plnění. Na pánvi si necháme rozpustit máslo, na kterém zpěníme najemno nakrájenou cibuli. Pak přidáme maso a necháme orestovat. Když je maso orestované, tak jej zalijeme protlakem, ochutíme nasekanými lístky bazalky, solí a pepřem. Pak pánev stáhneme z plotny a necháme směs vychladnout do druhého dne. Druhý den si připravíme papriky na grilování tak, že odřízneme opatrně jejich vrchní část, která bude sloužit jako poklička a vnitřek vyčistíme od semínek. K masové směsi přidáme ještě nastrouhané oba druhy sýra a vše promícháme. Pak touto směsí plníme papriky a přiklopíme. Vše zabalíme do alobalu a vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 10 minut. Papriky pak rozbalíme z alobalu a můžeme servírovat.
Vhodná příloha: rozpékaná bageta s bylinkovým máslem