Zelený chřest grilovaný v šunce prošuto namazané kremžskou hořčicí

Zelený chřest grilovaný v šunce prošuto namazané kremžskou hořčicí

Zelený chřest grilovaný v šunce prošuto namazané kremžskou hořčicí
Zelený chřest grilovaný v šunce prošuto namazané kremžskou hořčicí Zelený chřest grilovaný v šunce prošuto namazané kremžskou hořčicí

Ingredience: 20 tyčinek čerstvého chřestu, 10 plátků kvalitní šunky prošuto, 2 lžičky krémžské hořčice, sůl, olivový olej, špetka cukru, plátek másla, kolečko citrónu.

 

Postup: Na uvaření chřestu si připravíme do hrnce vodu, kterou osolíme přidáme špetku cukru, plátek másla kolečko citrónu a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme chřest, který vaříme 7-10 minut. Chřest necháme vychladnout a mezitím si nakrájíme plátky prošuta na polovinu. Po uvaření chřest oloupeme. Poloviny prošuta namažeme kremžskou hořčicí a zabalíme do nich tyčinky chřestu. Prošuto můžeme na konci zajistit párátkem. Vložíme na rozpálený gril a za občasného otočení grilujeme 4 minuty. V průběhu grilování potíráme olivovým olejem.

 

Vhodná příloha: rozpékaná francouzská bageta s bylinkovým máslem

Related Posts