Perfektní krocan

Perfektní krocan

Ingredience:

Perfektní krocan
Perfektní krocan

1 krocan, očištěný

oblíbená grilovací omáčka

1 rozpůlená cibule

1 řapíkatý celer

2 hrnky kuřecího vývaru

víno nebo voda

Detaily receptu:

„Small“ vajíčko dokáže připravit pětikilového krocana nebo krocaní prsa. „Medium“ vajíčko zvládne devítikilového krocana a „large“ vajíčko zvládne desetikilového krocana a konečně „XL“ vajíčko zvládne desetikilové krocany dokonce dva!

Vajíčko připravte na nepřímé grilování, že ho rozpálíte na 180°C. Můžete přidat dřevěné špalíky například pekanového dřeva, aby masu dodalo specifickou chuť a hnědou barvu masa krocana.

Pokud použijete vertikální držák, tak krocana pověste nad odkapávací misku. Přidejte tam cibuli a celer a misku naplňte kuřecím vývarem, vínem a vodou. Druhou možnosti je, že krocana položíte na rošt.

Krocana uďte tak, že musíte počítat s 12 až 15 minutami na každých půl kila, do doby kdy maso na prsou dosáhne teploty 70°C. Průběžně potírejte krocana šťávou z odkapávací misky.

Související recepty

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *