Příprava octa s bylinkami

Estragonový ocet

150 – 200 estragonových listů nakrájených nadrobno se přelije asi 1 l vinného octa. Po 3 – 14 dnech je vhodný k použití.

Česnekový ocet

50 g stroužků česneku (rozdrcených), několik hřebíčků, 5 g zázvoru (vcelku), ½ bobkového listu přelijeme ½ l vinného octa. Nádobu dobře uzavřeme a necháme 2 týdny v klidu. Ke kořenění je třeba jen několik kapek.

Přísady podle přání: bobkový list, malé cibulky, hřebíček, libeček, saturejka, plátky citrónu.

Přísady do bylinného octa

Estragon, kopr, meduňka, bazalka, libeček a k tomu bobkový list, hřebíček, jalovec a hořčičné semínko.

Related Posts

Grilovací směsi

Koření se jemně rozetře nebo rozemele, smíchá s olejem a nechá 1 hodinu uležet. Připravené maso se před grilováním potře připravenou

Tabulka nejdůležitějších grilovacích koření

omáčky saláty ryby maso drůbež bazalka rajčatová rajčatový telecí kuře bylinková okurkový jehněčí vepřové černobýl bylinková okurkový úhoř husa míchaný

Důležitá koření ke grilu

Správné kořenění není jen velké umění, nýbrž také otázka správného citu ve špičce prstů. Tak jako kořenění i solení musí

Jak uchováváme bylinky čerstvé?

Postavíme je do vody, kterou denně měníme (3 – 5 dní). Vložíme do chladničky buď samotné do oddílu na zeleninu,