Ingredience: 16 plátků anglické slaniny nebo prorostlého uzeného, 4 vejce, 4 menší šunkové klobásky, 4 plátky chleba, sůl, pepř
Postup: rošt rozpáleného grilu potřeme sádlem nebo olejem. Na rozpálený rošt si vložíme grilovat klobásky. Na gril také vložíme grilovací pánev. Až bude pánev dostatečně nahřátá rozklepneme do ní vejce a necháme osmahnout. Na gril si také vložíme plátky slaniny. Vejce necháme restovat do doby, než se zatáhne žloutek. Klobásku a slaninu do doby, než se udělá křupavá kůrka. Nakonec vložíme na gril ještě plátky chleba a necháme grilovat 1,5 minuty z obou stran. Na talíři servírujeme 4 plátky slaniny, 1 volské oko a 1 klobásku a plátek chleba.
© Joe Gough – Fotolia.com
Vhodná příloha: červené fazole v omáčce