Ingredience: 4 kuřecí prsa, 4 červené papriky, 150ml sladkého kečupu, 50ml kompotovaných brusinek, 2 chilli papričky, sůl, pepř, olivový olej, rozmarýn
Postup: Kuřecí prsa necháme vcelku pouze odstraníme drobné části masa, které od něj visí. Papriky si nakrájíme na proužky a pomocí špikovacího nože vkládáme do masa. Prošpikované maso osolíme, opepříme, přidáme nasekaný rozmarýn a zakápneme olivovým olejem. Maso necháme 2 hodiny uležet v chladu. Do misky si mezitím dáme kompotované brusinky, které rozmělníme do hladka. Poté přidáme kečup, nasekané chilli papričky, sůl, pepř a důkladně promícháme. Kuřecí prsa vložíme na rozpálený gril a grilujeme 7 minut z obou stran. Při podávání nakrájíme maso na plátky, aby host viděl špikování paprikou.
© leelakajonkij – Fotolia.com
Vhodná příloha: vařená rýže