Grilovaná nasládlá vepřová žebra

Grilovaná nasládlá vepřová žebra

Grilovaná nasládlá vepřová žebra
Grilovaná nasládlá vepřová žebra

Ingredience: 300 g vepřových žeber, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, citrón, med, grilovací koření, smetana ke šlehání 33 %, tvaroh, bílý jogurt, čerstvá petrželka

 

Postup: Vepřová žebra jsou pochoutkou nejen, co se týká klasické tepelné úpravy, ale též i grilování. Dnešní recept se bude z klasiky vymykat tím, že marináda bude lehce na sladké bázi. Takže začneme. Žebra si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu, jenž bude z těchto přísad – olivový olej, sůl, mletá sladká paprika, med, grilovací koření, smetana ke šlehání a citrónová šťáva. V této směsi necháme žebra 12 hodin. Chceme, aby se všechny chutě a aroma co nejvíc do masa natáhlo. Po uplynutí této doby si rozpálíme gril a žebra na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka po všech stranách. Hotové si vyndáme na talíř a připravíme si takový jednoduchý dip. Smícháme smetanu ke šlehání, tvaroh, bílý jogurt a velmi najemno překrájenou petrželku. Důkladně promícháme a můžeme servírovat k žebrům. Někomu to může připadat dost mléčné, ale vzhledem k tomu, jaká se udělala marináda, se to k tomuto masu hodí. Co se týká dalších příloh, tak jelikož se jedná o vydatné jídlo, bohatě bude stačit pečivo. Pokud ovšem někdo vyžaduje větší přílohu, mohou se ještě uvařit brambory a připravit se bramborová kaše.

 

Vhodná příloha: dipy, pečivo, bramborová kaše

Related Posts

Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

[caption id="attachment_4001" align="alignright" width="300"] Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi[/caption] Ingredience: 16 středně velkých krevet, sójová omáčka, wasabi pasta,