Ingredience: 2 hrnky hladké mouky, 1 malý bílý jogurt, 1 lžička kypřícího prášku, 1 lžička sušeného droždí, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 hrnek vlažného mléka, olej, 1 lžíce rozpuštěného másla
Postup: Hladkou mouku prosejeme do větší misky, osolíme a promícháme. Pak přidáme také cukr, prášek do pečiva, sušené droždí a promícháme znovu. Pak do mouky pomalu vpracujeme bílý jogurt a opět promícháme. Nakonec do těsta pomalu vmícháme vlažné mléko a hněteme. Těsto hněteme ruce nebo v robotu do doby, než je propojené, zcela hladké a pružné. Uhnětené těsto vložíme zpět do misky, vrchní část jemně potřeme olejem a dáme na 1,5 hodiny kynout na teplé místo. Pokynutí těsto vyndáme, znovu zpracujeme a tvarujeme na kuličky, aby se vešly do dlaně. Kuličky z těsta pak vyválíme na placky o síle minimálně 0,5cm. Placky pak potřeme rozpuštěným máslem a vložíme na rozpálený gril. Stačí grilovat 1-1,5 minuty z každé strany. Záleží na stupni rozpálení grilu.
Indické placky Naan jsou ideální přílohou ke grilovaným masům i zeleninovým salátům.