Ingredience: 4 plátky z kuřecích prsou (každý 200g), 1 cibule, 3 stroužky česneku, 300g vařené červené řepy, 60g másla, 60g cukru, 200ml piva, badyán, sůl
Postup: Maso si připravíme na plátky, z obou stran osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme marinovat do té doby, než bude připravena náplň. Náplň připravíme tak, že na pánev dáme rozpustit polovinu množství másla, na kterém necháme zpěnit najemno nakrájenou cibulku společně s česnekem. Uvařenou a vychladlou červenou řepu nastrouháme k cibuli, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Vše pak zalijeme pivem, ochutíme solí a badyánem, přidáme zbytek másla a necháme zredukovat. Když má vše kašovitou konzistenci, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Vychladnutou směsí plníme plátky kuřecího masa a zabalíme do závitku. Vše zamotáme provázkem a vkládáme na gril. Na rošt nejprve vložíme spoj na závitku. Provázek prohoří, ale maso se stihne opečením spojit. Za postupného otáčení grilujeme 6 minut. Můžeme podávat nakrájené, aby vynikl kontrast masa a náplně.
Vhodná příloha: šťouchané brambory