Pikantní kuřecí prsa s grilovanou zeleninou v tortille

Kebab - grilled meat and vegetablesIngredience: 400g kuřecích prsou, 1 salátová okurka, 1 ledový salát, 2 červené papriky, 1 chilli paprička, sůl, pepř, majonéza, grilovací koření, 4 větší placky pro tortilly.

 

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme přidáme nasekanou chilli papričku a posypeme 1 lžičkou grilovacího koření. Vše zakápneme olejem a necháme v chladu marinovat 1 hodinu. Mezitím si nakrájíme papriky na plátky, okurky na kolečka a oddělíme si 4 listy ze salátu. Maso vložíme na rozpálený gril společně s okurkami a paprikami a grilujeme 5 minut z obou stran a sundáme z grilu. Maso i zeleninu na prkénku nakrájíme na nudličky. Vložíme na gril placku a necháme ji opéci ½ minuty z každé strany. Po sundání ji potřeme majonézou, vložíme list salátu a přidáme maso a zeleninu. Poté zarolujeme a podáváme. Vhodné jako předkrm i hlavní chod. Podobně se připravuje i tortila s kuřecím masem, případně i vepřovým – ale spíše libovým než tučným

 

Vhodná příloha: bez přílohy

Related Posts

Grilovaná nasládlá vepřová žebra

Grilovaná nasládlá vepřová žebra

[caption id="attachment_4499" align="alignright" width="300"] Grilovaná nasládlá vepřová žebra[/caption] Ingredience: 300 g vepřových žeber, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, citrón,
Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

[caption id="attachment_4001" align="alignright" width="300"] Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi[/caption] Ingredience: 16 středně velkých krevet, sójová omáčka, wasabi pasta,