Ingredience: 12 ks středních žampionů, 200g másla, pažitka, rozmarýn, 200g šunky vcelku, 75g nivy, šťáva a kůra z 1 citrónu, sůl a pepř.
Postup: Rozpustíme 50g másla, přidáme nasekanou pažitku, rozmarýn, citrónovou kůru, osolíme a necháme ztuhnout. Připraveným žampiónům odtrhneme nožičky a do klobouku vložíme kousky připraveného bylinkového másla. Poté vkládáme na rozpálený gril a za častého otáčení grilujeme 6-7 minut. Zbylých 150g másla vložíme do misky, kam přidáme namletou šunku, osolíme opepříme, přidáme ještě nadrcenou nivu a zakápneme citrónovou šťávou. Vše pečlivě smícháme a vkládáme do grilovaných žampiónů. Aby vše vypadalo lépe, můžeme před podáváním naplněný žampión rozpůlit.
Vhodné přílohy: opékaná celozrnná bageta