Grilovaný losos s brokolicovou omáčkou

Uzený losos Image courtesy of rakratchada torsap at FreeDigitalPhotos.netUzený losos Image courtesy of rakratchada torsap at FreeDigitalPhotos.net
Uzený losos Image courtesy of rakratchada torsap at FreeDigitalPhotos.net

Ingredience: 4 plátky z lososa (bez kostí), šťáva z 1 citronu, 250g brokolice, 4 stroužky česneku, 100ml smetany na vaření, petrželka, muškátový oříšek, sůl, pepř ½ cibule 25g másla.

 

Postup: Plátky lososa zkontrolujeme jestli jsou bez kostí, osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z citronu. Necháme asi 10 minut uležet. Mezitím si na rozpálený gril vložíme pánev (určenou na gril). Do pánve dáme máslo a najemno nakrájenou cibulku, kterou necháme zpěnit. Brokolici rozkrájíme na malé kousky a necháme asi 2 minuty restovat, potom zalijeme 200ml vody. Osolíme, opepříme, přidáme nadrcený česnek, špetku muškátového oříšku a zalijeme smetanou, necháme projít varem a rozmícháme do hladka. Lososa vložíme na gril a grilujeme 4 minuty z každé strany. Při podávání plátky lososa přeléváme brokolicovou omáčkou a posypeme petrželkou. Uzený losos má pro kombinaci s brokolicí příliš výraznou a není možné jej použít

 

Vhodná příloha: grilované brambory

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1