Ingredience: 4 sladké bulky se sezamem, 600 g krůtího masa, 3 jarní cibulky, 6 lístků bazalky, špetka mletého kmínu, sůl, pepř, 4 sterilované okurky, 4 plátky sýra Gouda, 2 rajčata, 1 žlutá paprika, 4 lžíce sladkého kečupu, 4 lžíce majonézy, olivový olej
Postup: Krůtí maso si nameleme najemno do misky, kam přidáme také najemno nasekané jarní cibulky společně s nasekanými lístky bazalky. Maso také ochutíme drceným kmínem, solí a pepřem. Vše důkladně promícháme a necháme na 4 hodiny uležet v chladu. Mezitím si ve volném čase nakrájíme sterilované okurky na kolečka a rajčata také na kolečka a rozpůlíme si bulku na hamburgery. Z masa vytvoříme 4 placky, potřeme z obou stran olivovým olejem a vložíme na gril. Z obou stran grilujeme 3-4 minuty. Na 1 minutu necháme na grilu také opéct rozpůlenou bulku. Spodní polovinu bulky po vyjmutí z grilu potřeme majonézou a dáme plátek masa. Na maso položíme plátek sýra, plátky okurky a rajčete. Vrchní bulku potřeme kečupem a přiklopíme na hamburger