Ingredience: 700g vepřové pleci, 100g čerstvých nebo sušených hub, 1 červená cibule, 4 stroužky česneku, 25g másla, 4 snítky tymiánu, špetka drceného kmínu, sůl, pepř, 2 velké cibule, 4 listy kadeřavého salátu, 4 plátky sýra Chedar, 2 rajčata, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce majonézy
Postup: Vepřové maso nameleme najemno a přidáme nasekaný tymián, 3 stroužky utřeného česneku, sůl, pepř a větší část najemno nakrájené červené cibule. Vše důkladně promícháme a necháme 4 hodiny uležet v chladu. Pokud máte sušené houby, je nejprve zapotřebí nechat je 10 minut povolit ve vlažné vodě, pak scedit a nechat okapat. Pak houby nakrájíme na menší kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo, orestujeme zbylou část červené cibulky, 1 stroužek najemno nakrájeného česneku a přidáme restovat i houby. Ta pak podlijeme 100 ml vody, přidáme kmín a necháme vodu vydusit. Pak houby přidáme k masu, zamícháme a necháme uležet. Na rozpálený gril si vložíme grilovací pánev s trochou olivového oleje, který necháme rozehřát. 2 cibule nakrájené na půlkolečka pak necháme na pánvi orestovat do zlatova (cca.10 minut). Z masa pak tvarujeme placky, které potřeme olejem a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany. A na gril vložíme opéct také rozpůlené bulky. Spodní část bulky po vyjmutí z grilu potřeme majonézou, poklademe plátkem kadeřavého salátu a vložíme maso. Na maso dáme plátek sýry a 2 lžíce orestované cibulky, které překryjeme plátky rajčete. Vrchní část bulky potřeme kečupem a přiklopíme na burger.