Grilovaná husí prsa s plněnými pečenými jablky

Grilovaná husí prsa s plněnými pečenými jablky

Grilovaná husí prsa s plněnými pečenými jablky
Grilovaná husí prsa s plněnými pečenými jablky

 

Ingredience: 4 husí prsa, 4 jablka, 100g jader vlašských ořechů, 4 lžíce marmelády nebo povidel, sůl, pepř, mletá paprika, 5 stroužků česneku

 

Postup: Husí prsa nejprve řádně opláchneme a osušíme. Na straně s kůží provedeme několik zářezů, aby na povrchu vznikl mřížovaný vzor. Zářezy do kůže provádíme až k masu, ale tak, aby nedošlo k zbytečnému poškození samotných prsou. Oloupané stroužky česneku prolisujeme a utřeme se solí. Prsa utřeným česnekem se solí pak potřeme ze všech stran a hlavně důkladně v zářezech. Pak ještě opepříme a dáme do chladu marinovat na 24 hodin. Mezitím si můžeme připravit jablka, ze kterých odkrojíme vrchní část. Vykrojíme jádřinec a vytvoříme uprostřed jablka větší kapsu. Vykrájené jablko vložíme do misky, přidáme na kousky nasekané vlašské ořechy a zalijeme marmeládou nebo povidly. Vše promícháme a tuto směs vkládáme do jablek. Jablka zabalíme do alobalu a necháme je připravená. Na rozpáleném grilu nejprve husí prsa zprudka ogrilujeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Nejprve stranou s kůží. Pak je zabalíme do alobalu, snížíme teplotu grilu a necháme grilovat 30 minut na mírném ohni. Pak vyjmeme z alobalu a necháme ještě 5 minut opéct na roštu. Jablka v alobalu grilujeme 10 minut a servírujeme společně.

 

Vhodná příloha: bez přílohy

Related Posts