Foie Gras na grilu

Foie Gras na grilu

Foie Gras na grilu
Foie Gras na grilu

 Ingredience: 600g husích jater, 2 jablka, 4 lžičky cukru, pepř, 400ml červeného vína (portské), pepř, špetka soli

 

Postup: Husí játra si nejprve řádně omyjeme a osušíme. Poté z obou stran opepříme. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky. Každý měsíček z obou stran posypeme cukrem. Na gril si dáme rozehřát pánev. Na pánev vložíme zprudka orestovat husí játra, asi 2 minuty z každé strany. Sundáme a do zbylého tuku z jater nalijeme portské víno. Necháme zredukovat a zhoustnout ( asi 5 minut). Když je víno v pánvi, můžeme na rošt grilu dát jablka. Otáčíme v moment, kdy začne cukrr karamelizovat. Na talíř nejprve dáme grilované jablko, poté husí játra a přelijeme redukcí z portského vína.

 

Vhodná příloha: bez přílohy

Related Posts