Grilovaná kuřecí křídla na exotično

Grilovaná kuřecí křídla na exotično

Grilovaná kuřecí křídla na exotično
Grilovaná kuřecí křídla na exotično

Ingredience: 300 g kuřecích křídel, olivový olej, sůl, mletá sladká paprika, kaki, rajský protlak, pórek, máslo, voda nebo zeleninový vývar – ne z kostky, zakysaná smetaná, hladká mouka, citrón, ocet

 

 

Postup: Kuřecí křídla, naprostá klasika, avšak dnes bude jedna ze surovin v marinádě exotická. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme, pokud najdeme ještě nějaká pérka, tak se je pokusíme vytrhat. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, mletá sladká paprika, rajský protlak a kůra z kaki. V této směsi necháme křídla přes noc. Když uplyne tato lhůta, maso si vyndáme z marinády a vkládáme je na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové maso si vyndáme na talíře a připravíme si směs k namáčení. Pórek si očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme ho na kolečka. V nějakém kastrůlku, pokud možno hlubším si rozehřejeme máslo, přidáme pórek, osmahneme, osolíme, zalijeme vodou nebo vývarem a zhruba čtvrt hodiny podusíme pod pokličkou. V zakysané smetaně si rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijeme k pórku a necháme zhruba patnáct minut povařit. Na závěr ochutíme citrónovou šťávou nebo octem. Tuto omáčku si odstavíme z ohně a podáváme k těmto křídlům. Pokud někdo nemá rád pórek, může ho klidně vyměnit za květák nebo brokolici, či úplně jinou zeleninu.

 

 

Vhodná příloha: pečivo, omáčky

Related Posts