Grilovaná kuřecí prsíčka zabalená ve slanině

Grilovaná kuřecí prsíčka zabalená ve slanině

Grilovaná kuřecí prsíčka zabalená ve slanině
Grilovaná kuřecí prsíčka zabalená ve slanině

Ingredience: 300 g kuřecích prsíček, sůl, pepř, olivový olej, limetková šťáva, grilovací koření, 500 g anglické slaniny, zelená paprička – na ozdobu

 

Postup: Poměrně tradiční recept v rámci teplého hlavního jídla, avšak tentokrát to bude trochu jinak – na grilu. Kuřecí prsíčka si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme je. Osolíme a opepříme. Následně do nich vetřeme olivový olej a grilovací koření. Limetku si rozřízneme na půl a zatím si ji necháme stranou. Prsíčka zabalíme do plátků anglické slaniny. Snažíme se jimi pokrýt celý prostor prsíček. Dá se říci, že na jedno prsíčko by měly vejít asi tak tři plátky anglické slaniny, ale pokud chce někdo hojně, tak klidně může. Takto připravené maso ještě pokapeme olivovým olejem a vkládáme na rozpálený gril, přičemž zprudka grilujeme po obou stranách. Během grilování na maso vymačkáváme šťávu z půlky limetky. Hotové maso vyjmeme a dáme na talíř. Můžeme ozdobit kolečky limetky a nakrájenou zelenou papričkou. Jelikož se jedná o vydatné jídlo, tak by se hodila jemnější příloha, nicméně kdo chce, může si dát ještě více.

 

Vhodná příloha: hranolky, zelené fazolky

Related Posts