Grilovaná kuřecí stehna v hořčičné marinádě

Grilled chicken leg and vegetablesIngredience: 4 větší kuřecí stehna, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce dijónské hořčice, 100g másla, 2 lžičky grilovacího koření, 1 cibule, sůl pepř, kmín, olej

 

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a očistíme. Do připravené misky si spojíme oba druhy hořčice a másla. Po důkladném promíchání přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, grilovací koření, sůl, pepř a kmín. Celé znovu zamícháme. Touto směsí potíráme kuřecí stehna a necháme hodinu marinovat v chladu. Poté vyjmeme, osušíme utěrkou a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 15 minut a stále otáčíme. Do marinády přidáme olej, aby se zjemnila a potíráme s ní kuřata na grilu.

 

Vhodná příloha: zeleninový salát

Related Posts