Ingredience: 1 kuře vcelku (bez drobů), 5 lžic lesního medu, zázvor 30g, sůl, pepř, 75g másla, rozmarýn, 1 cibule, 1 citron
Postup: Kuře si nejprve očistíme od zbytků peří a od nechtěné kůže na krku. Pak celé kuře jemně zevnitř osolíme a na povrchu opepříme. Dovnitř kuřete také přidáme máslo smíchané s nasekaným rozmarýnem a nastrouhaným zázvorem. Kuře položíme na připravený alobal a celé pomažeme medem. Poté ke kuřeti přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a celé dokonale zabalíme. Raději balíme do dvou až tří vrstev alobalu. Vložíme na gril a za postupného otáčení grilujeme na mírném ohni 75 minut. Po vyjmutí kuře naporcujeme a servírujeme s plátky citronu, aby si hosté mohli pokapat. Alternativně je možné tento postup použít i pro recept na kuřecí stehna nebo jiné větší části kuřat nebo jiné drůbeže
Vhodná příloha: chléb, pečivo