Ingredience: 1 kuře, 350g jablek, domácí grilovací koření, olej, 1 celá skořice, sůl, pepř, 2 snítky tymiánu
Postup: Kuře nejprve řádně očistíme a zbavíme případných zbytků peří. Zkontrolujeme také vnitřek kuřete, zda jsou droby kvalitně odstraněny. Jablka si rozpůlíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky o síle 1cm. Těmito plátky plníme vnitřek kuřete. Do kuřete také vložíme 1 skořici a kuře zavážeme, aby jablka nevypadávala. Povrch kuřete potřeme směsí oleje, grilovacího koření, soli, pepře a nasekaného tymiánu. Celé kuře pak zabalíme do alobalu a na grilu nebo nad ohněm necháme 50 minut. Pak ještě sundáme alobal a necháme opékat 15 minut bez alobalu. Stále otáčíme a můžeme potírat zbytkem marinády. Při servírování kuře naporcujeme a jablka rozdělíme k jednotlivým porcím.
Vhodná příloha: vařené brambory