Špíz z vepřového masa se sušeným ovocem

kebabIngredience: 400g vepřové plece, 100g uzeného vepřového masa, 150g sušených švestek, 150g sušených meruněk, sůl, pepř, čerstvá petrželka, olej.

 

Postup: Vepřovou plec si odblaníme a nakrájíme na kostky. Kostky masa vložíme do misky, osolíme, opepříme přidáme nasekanou petrželku, zakápneme olejem a necháme 2 hodiny ustát v chladném místě. Uzené maso si také nakrájíme na stejně velké kostky. Na grilovací jehly nebo namočené špejle si postupně napichujeme kousky vepřového a uzeného masa, které prokládáme plody sušeného ovoce. Vše střídáme, aby každý druh na pšíku byl zastoupen nejméně dvakrát. Vkládáme na gril a grilujeme 15 minut za občasného otáčení.

 

Vhodná příloha: kari rýže, vařené brambory

Related Posts

Grilovaná nasládlá vepřová žebra

Grilovaná nasládlá vepřová žebra

[caption id="attachment_4499" align="alignright" width="300"] Grilovaná nasládlá vepřová žebra[/caption] Ingredience: 300 g vepřových žeber, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, citrón,
Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

[caption id="attachment_4001" align="alignright" width="300"] Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi[/caption] Ingredience: 16 středně velkých krevet, sójová omáčka, wasabi pasta,