Ingredience: 300g kuřecích paliček, sůl, pepř, olivový olej, sladká mletá paprika, petrželka, citrónová šťáva, rajčata, salát polníček
Postup: Jestliže je někdo vyznavačem drůbežího, konkrétně kuřecího masa, tak tento jednoduchý recept si najde místo v jeho jídelníčku. Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Tentokrát se marináda skládá opravdu z minima surovin – olivový olej, sůl, pepř, mletá sladká paprika a petrželka. Kuřecí paličky se vloží do takto připravené marinády. Stačí marinovat dvě hodiny, nicméně kdo chce, aby se mu maso více tzv. nasáklo, může i přes noc, ale v tomto případě těch sto dvacet minut stačí. Namarinované maso si tedy vyjmeme a položíme na rozpálený gril. Opékáme z každé strany zprudka. Když je hotové, vyndáme si na talíř a budeme aranžovat. Připravíme si jednoduchou oblohu. Nakrájíme si omytá rajčata na měsíčky a okolo nich položíme salát polníček, který ještě zakápneme citrónovou šťávou. Samozřejmě nesmíme opomenout ani přílohu, přeci jen jíst samotné maso je trochu zvláštní.
Vhodná příloha: zeleninová obloha, česnekové brambory