Ingredience: 300g žebírek, sůl, pepř, olivový olej, sladká mletá paprika, citrónová šťáva, chilli koření, česnek, sůl, pepř, koriandr, rozmarýn či tymián na ozdobení, chilli paprička na oblohu
Postup: Žebírka jsou velkou stálicí na poli grilování, tudíž je jasné, že ani v letošní letní sezóně se nesmí opomenout přispět s několika recepty – dnes to nebude nic těžkého, ale přitom se jedná o velmi chutný pokrm. Stěžejní je zde marináda, která se skládá z několika běžně dostupných surovin. Do misky si tedy dáme olivový olej, přidáme sladkou mletou papriku, šťávu z citrónu, chilli koření, jeden stroužek česneku, sůl, pepř a lžičku koriandru. Do této směsi dáme žebírka a necháme marinovat přes noc či rovnou 24 hodin. Když už je maso dostatečně marinované, tak si rozpálíme gril a žebírka po obou stranách pomalu grilujeme. Když jsou žebírka hotové, položíme je na talíř a ozdobíme snítkou rozmarýnu či tymiánu, záleží na tom, co kdo preferuje. Kdo je vyznavač extrémně pálivého, může si jako oblohu přidat červené chilli papričky. Jak je vidět, je to lehký pokrm na přípravu a pro milovníky grilování a žebírek to pravé ořechové.
Vhodná příloha: zeleninová obloha, vařené nebo opékané brambory