Ingredience: 1 celé kuře, sůl, pepř, olivový olej, česnek, větvička rozmarýnu, tvaroh, med, červené víno, citrónová kůra, provensálské koření, měkký sýr
Postup: Budeme potřebovat celé kuře. To omyjeme, osušíme a rozporcujeme na kousky. Záleží na tom, jak kdo má rád. Je jedno, jestli to bude rozdělené rovnoměrně a souměrně či neurčitě. Kousky kuřete osolíme a opepříme. V tomto případě je lépe je vmasírovat přímo do masa. Následně je potřeme olivovým olejem a rozpálíme si gril. Kousky kuřete na něj pokládáme a zprudka grilujeme po obou stranách. Hotové maso si rozložíme na talíře či tácy a můžeme ještě ozdobit větvičkou rozmarýnu. To ale není všechno. Kuře si můžeme doplnit dipem nebo omáčkou, stačí nějakou jednodušší. V misce si rozmícháme jemný tvaroh, měkký sýr, přilijeme do něj med, červené víno, citrónovou kůru jemně nastrouhanou, utřený stroužek česneku a provensálské koření. Vše se důkladně promíchá. Do této jednoduché omáčky se přidává, jak je vidět i několik pikantnějších surovin, to proto, aby se trochu srazily sladké výrazné chutě tvarohu a medu.
Vhodná příloha: vařené nebo smažené brambory, dipy, omáčky