Ingredience: 8 kuřecích stehenních paliček, 300g menších brambor, 4 červené cibulky, 160g rajčat, 100g másla, 8 snítek rozmarýnu, 2 lžičky grilovacího koření, sůl, pepř, špetka koriandru, 2 lžičky mleté papriky, 150ml stolního oleje, pomerančová kůra
Postup: Kuřecí paličky zbavíme zbytků peří na kůži, opláchneme a necháme osušit. Do misky si mezitím nalijeme olej, do kterého smícháme grilovací koření, sůl, pepř, 4 nasekané snítky rozmarýnu, špetku koriandru a pomerančovou kůru. Důkladně promícháme a do této marinády vložíme kuřecí paličky. Uložíme na chladné místo a necháme 3 hodiny marinovat. Mezitím si nakrájíme na poloviny rajčata, červené cibulky a brambory. Z alobalu si připravíme měšce do kterých vkládáme vždy 2 kuřecí paličky, 1 rozpůlenou cibuli a odpovídající množství brambor a rajčat. Do měšců přidáme ještě kousek másla a snítku rozmarýnu, zabalíme a vložíme na gril. Grilujeme pozvolna po dobu 30 minut. pak obsah alobalu přendáme na talíř a servírujeme.
Vhodná příloha: bez přílohy
© Nitr – Fotolia.com