Ingredience: 1 kotleta vcelku (1-5kg), 100g slaniny, 2 mrkve, 2 cibule, 2 lžíce černého pepře vcelku, 6 snítek rozmarýnu, sůl, 8 stroužků česneku
Postup: Vepřovou kotletu nejprve zbavíme povrchových blan a důkladně omyjeme vlažnou vodou. Pak maso osušíme. Slaninu a mrkve si nakrájíme na přibližně stejně široké nudličky. Pomocí špikovacího nože maso špikujeme slaninou a mrkví. Špikujeme vždy vodorovně s blánami v mase. Kotletu na povrchu nařízneme drobnými zářezy, aby se dovnitř lépe dostala chuť koření. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí, aby se zvýraznila jeho chuť. Poté potřeme celý obvod masa. Maso také obalíme v celém pepři a nasekaném rozmarýnu. Pak celé maso balíme do alobalu a přidáme nakrájené cibule na půlkolečka. Nad středním plamenem maso rožníme 1.5 hodiny v alobalu a 20 minut bez něj. Pak už en maso nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.
Vhodná příloha: šťouchané brambory s grilovanými kolečky cibule
© pseudopixels – Fotolia.com