Rožněná vepřová špikovaná pečeně na černém pepři a rozmarýnu

Roasted beefIngredience: 1 kotleta vcelku (1-5kg), 100g slaniny, 2 mrkve, 2 cibule, 2 lžíce černého pepře vcelku, 6 snítek rozmarýnu, sůl, 8 stroužků česneku

 

Postup: Vepřovou kotletu nejprve zbavíme povrchových blan a důkladně omyjeme vlažnou vodou. Pak maso osušíme. Slaninu a mrkve si nakrájíme na přibližně stejně široké nudličky. Pomocí špikovacího nože maso špikujeme slaninou a mrkví. Špikujeme vždy vodorovně s blánami v mase. Kotletu na povrchu nařízneme drobnými zářezy, aby se dovnitř lépe dostala chuť koření. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí, aby se zvýraznila jeho chuť. Poté potřeme celý obvod masa. Maso také obalíme v celém pepři a nasekaném rozmarýnu. Pak celé maso balíme do alobalu a přidáme nakrájené cibule na půlkolečka. Nad středním plamenem maso rožníme 1.5 hodiny v alobalu a 20 minut bez něj. Pak už en maso nakrájíme na plátky a můžeme servírovat.

 

Vhodná příloha: šťouchané brambory s grilovanými kolečky cibule

 

 

© pseudopixels – Fotolia.com

Related Posts

Grilovaná nasládlá vepřová žebra

Grilovaná nasládlá vepřová žebra

[caption id="attachment_4499" align="alignright" width="300"] Grilovaná nasládlá vepřová žebra[/caption] Ingredience: 300 g vepřových žeber, sůl, olivový olej, mletá sladká paprika, citrón,
Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi

[caption id="attachment_4001" align="alignright" width="300"] Krevety na špejli s jemnou chutí wasabi[/caption] Ingredience: 16 středně velkých krevet, sójová omáčka, wasabi pasta,