Ingredience: 300 g kuřecích kousků, slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, citrón, rozmarýn, zakysaná smetana, smetana ke šlehání 33 %, pažitka, sterilovaná okurka, kečup, olivy, kapary
Postup: Je lépe mít kuřecí kousky, které jsou tlustější a vyšší. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si sladkou marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, rozmarýn a citrónová šťáva. Do kousku masa si uděláme takový prostorný otvor. Do něj si vložíme poskládaný kousek šunky. Nemusíme spíchnout špejlí ani ničím jiným. Kuřecí kousky vložíme do marinády na dva dny – 48 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíře a nachystáme si studenou omáčku. Smícháme si v misce zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, najemno nasekanou pažitku, nakrájenou sterilovanou okurku na kolečka, osolíme, přidáme citrónovou šťávu a důkladně promícháme. Hotovu omáčku podáváme k už nachystaným grilovaným kouskům z kuřete. To ale není všechno. Ještě si nachystáme pikantní dip. Stačí k tomu kečup, ve kterém rozmícháme najemno nasekané kapary a najemno nasekané olivy, mírně osolíme a důkladně rozmícháme. Následně už jenom přidáme k už nachystaným věcem.
Vhodná příloha: dipy, omáčky, tortila