Kachní prso na rozmarýnu s parmezánem

Breast of DuckIngredience: 4 kachní prsa, 8 snítek rozmarýnu, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 100g parmezánu, 50ml sójové omáčky, 20ml worcestrové omáčky, špetka olivového oleje.

 

Postup: Kachní prsa na straně s kůží jemně nařízneme několika zářezy. Česnek si prolisujeme, utřeme se solí a potřeme s ním maso. Do misky si smícháme olivový olej, worcesterovou omáčku, sójovou omáčku, sůl, pepř a nasekaný rozmarýn. Do této směsi vložíme marinovat kachní prsa na 4 hodiny v chladném místě. Po ukončení marinování kachní prsa vyjmeme, osušíme a vkládáme na velmi rozpálený gril. Vždy nejprve stranou s kůží na rošt. Po čtyřech minutách maso otočíme a grilujeme další 4 minuty z druhé strany. Mezitím si nastrouháme parmezán, který nasypeme na stranu s kůží asi minutu před sundáním masa z grilu. Když se sýr roztéká po mase, můžeme z grilu sundat a servírovat. Kachní prsa servírujeme vcelku nebo nakrájená na plátky.

 

Vhodná příloha: šťouchané brambory

 

© Barbara Pheby – Fotolia.com

Related Posts