Vepřový špíz s vůní bazalky

Chicken Skewer on wooden backgroundIngredience: 600g vepřové kýty, 200g cherry rajčátek, 2 červené papriky, 20 lístků bazalky, sůl, pepř, 100ml olivového oleje

 

Postup: Den před přípravou samotného masa si omyjeme lístky bazalky ve vlažné vodě a vložíme je do olivového oleje. Jemně posolíme, promícháme a necháme přes noc uležet. Bazalka takto lépe pustí svou chuť a vůni do oleje, který pak lépe ochutí maso. Druhý den si maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Papriku také nakrájíme na čtverečky. Maso společně s paprikami a rajčátky dáme marinovat do olivového oleje s bazalkou po dobu tří hodin. Maso společně se zeleninou dostane krásnou chuť a vůni bazalky. Pak vše vyndáme a střídavě napichujeme na namočené špejle nebo na grilovací jehly. Grilujeme 10-12 minut podle velikosti nakrájeného masa. Stále otáčíme a v průběhu grilování špízy potíráme zbylým olivovým olejem.

 

Vhodná příloha: rozpékaná bageta s bylinkovým máslem

 

© HandmadePictures – Fotolia.com

Related Posts