Kuřecí Buffalo křídla

Kuřecí Buffalo křídla

Kuřecí Buffalo křídla
Kuřecí Buffalo křídla

Ingredience: 300 g kuřecího masa, slunečnicový olej, sůl, mletá pálivá paprika, chilli omáčka, máslo, žloutky, bílé víno, mletý pepř

 

 

Postup: Milovníci grilování nejspíš už o těchto křídlech slyšeli, pro ostatní je zde tady tento recept. Jedná se vlastně o americký styl grilovaného receptu, ale my to trochu zmodifikujeme. Kuřecí křídla si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Smícháme si tuto marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletá pálivá paprika, chilli omáčka a rozpuštěné máslo. V této marinádě si necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a křídla vytažené z marinády si vkládáme na gril, kde grilujeme zprudka. Hotová křídla si vyndáme na talíř a nachystáme si přílohu. Jelikož je to poměrně ostrý recept, tak se to musí nějak zjemnit. Bude to holandská omáčka. V hrnku si zahřejeme máslo a sebereme vzniklou pěnu. Ve vodní lázni si ušleháme žloutky a bílé víno do pěny. Přidáváme během šlehání máslo, ale pouze po lžičkách. Osolíme a opepříme. Ještě promícháme a sundáme z ohně. Na tuto omáčku se musí dávat pozor, protože se velmi ráda zdrcne. K těmto křídlům si ještě přidáme pečivo, to bohatě stačí, vzhledem ke struktuře receptu, co se týká masa. Pokud má někdo rád velmi pikantní, tak si dá jako přílohu čili con carne.

 

 

Vhodná příloha: pečivo, omáčky

Related Posts