Ingredience:
1 hrnek majonézy
jogurt nebo farmářský dressing (záleží, čemu dáváte přednost)
1 lžíce oblíbené pálivé omáčky
šťáva z jedné limetky
1/2 nasekaného čerstvého listu petržele
sůl a čerstvě namletý pepř
1/2 malého červeného zelí (rozpůleného a následně rozkrájeného na tenké plátky)
1 červená paprika očištěná a nakrájená
6 cibulí najemno nakrájených na plátky
1 kg mletého kuřecího masa
1/2 hrnku oblíbené omáčky na grilování
250 g čedaru nakrájeného na plátky
Extra Virgin olivový olej
4 – 6 housek
Detaily receptu:
Na Coleslaw budete potřebovat smíchat v míse farmářský dressing, pálivou omáčku, limetkovou šťávu, petržel, sůl a pepř. Přidáte plátky zelí, červenou papriku a půlku cibule. Zamíchejte všechno a servírujte k hotovým burgerům.
V další misce promíchejte kuřecí maso, omáčku na grilování, nakrájený čedar, zbytek cibule, sůl a pepř.
Směs rozdělte na stejných 4-6 dílů. Vymodelujte stejně velké karbanátky. Tloušťka karbanátků samozřejmě ovlivňuje délku přípravy.
Vajíčko rozpalte na 205°C.
Karbanátky potřete olivovým olejem a dělejte je každou stranu 5 až 6 minut, dokud se nepropeče.
Před doděláním posledního burgeru si rozpečte housky, do kterých budete maso dávat a nakonec všechno dolaďte Coleslawem.