Kuřecí filátka s ananasem a zeleninou

Kuřecí filátka s ananasem a zeleninou

Kuřecí filátka s ananasem a zeleninou
Kuřecí filátka s ananasem a zeleninou

Ingredience: 300 g kuřecích kousků, slunečnicový olej, rajský protlak, chilli omáčka, mletý černý pepř, salátová okurka, rajčata, ananas, bylinky dle vlastního výběru na ozdobu

 

 

Postup: Filátka jsou velmi tenké plátky masa, tento výraz se používá spíše u jiných druhů jatečných mas, než je kuřecí, ale proč ne. Maso si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, rajský protlak, chilli omáčka a mletý černý pepř. V této směsi necháme maso dva dny – 48 hodin. Po uplynutí této lhůty si rozpálíme gril a maso vyndané z marinády na něj vložíme, přičemž grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a pokračujeme se zeleninou. Salátovou okurku a rajčata si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Salátovou okurku neloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Rajčata ponecháme vcelku. Oba dva druhy zeleniny potřeme zbylou marinádou z masa a vkládáme na rozpálený gril, kde ugrilujeme doměkka. Hotovou zeleninu si přidáme ke kuřecím filátkům. Nyní je ještě na řadě ananas. Je lépe mít čerstvý. Ten si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na tenčí plátky, obalíme ve zbytku marinády a vkládáme na rozpálený gril, kde taktéž ugrilujeme z obou stran. Hotový přidáme k masu a zelenině. Můžeme ještě ozdobit zelenou bylinkou dle vlastního výběru.

 

 

Vhodná příloha: zelenina, ovoce

Related Posts