Ingredience: 300 g klobás, slunečnicový olej, sůl, plnotučná hořčice, rajský protlak, rajčata, křenová pasta, rohlíky, tvrdý sýr, petrželka, brokolice, máslo, česnek
Postup: Klobásy jsou asi ta největší klasika, avšak ne všichni je dávají do marinády, nicméně tahle dnešní bude trochu jiná. S klobásami se nemusí nic dělat, co se týká očisty, takže se rovnou půjde namíchat marináda. Smícháme slunečnicový olej, sůl, rajský protlak, plnotučnou hořčici, rajčata, omytá pod tekoucí vodou a nakrájená na menší kousky a křenovou pastu. V této směsi necháme klobásy přes noc. Další den si rozpálíme gril, klobásy vyndáme z marinády a vkládáme na něj, přičemž je grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a můžeme pokračovat s přílohou. Ke klobásám se hodí hlavně pečivo. Vezmeme si rohlíky a jejich špičky odřízneme a střídku vydlabeme. Do misky si nachytáme nastrouhaný tvrdý sýr, nasekanou petrželku, uvařenou brokolici, máslo, sůl a česnek. Tuto směs důkladně promícháme a naplníme s ní vydlabané rohlíky. Rohlíky zabalíme do alobalu a grilujeme dokřupava. Hotové si vyndáme na talíř, vybalíme a ještě můžeme před podáváním na ně nakapat kečup. Takto připravené pečivo zakusujeme k už připraveným grilovaným klobásám. Pokud někdo chce, může použít i celozrnné pečivo.
Vhodná příloha: pečivo