Grilované klobásy na rajčatech

Grilované klobásy na rajčatech

Grilované klobásy na rajčatech
Grilované klobásy na rajčatech

Ingredience: 300 g klobás, slunečnicový olej, sůl, plnotučná hořčice, rajský protlak, rajčata, křenová pasta, rohlíky, tvrdý sýr, petrželka, brokolice, máslo, česnek

 

 

Postup: Klobásy jsou asi ta největší klasika, avšak ne všichni je dávají do marinády, nicméně tahle dnešní bude trochu jiná. S klobásami se nemusí nic dělat, co se týká očisty, takže se rovnou půjde namíchat marináda. Smícháme slunečnicový olej, sůl, rajský protlak, plnotučnou hořčici, rajčata, omytá pod tekoucí vodou a nakrájená na menší kousky a křenovou pastu. V této směsi necháme klobásy přes noc. Další den si rozpálíme gril, klobásy vyndáme z marinády a vkládáme na něj, přičemž je grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a můžeme pokračovat s přílohou. Ke klobásám se hodí hlavně pečivo. Vezmeme si rohlíky a jejich špičky odřízneme a střídku vydlabeme. Do misky si nachytáme nastrouhaný tvrdý sýr, nasekanou petrželku, uvařenou brokolici, máslo, sůl a česnek. Tuto směs důkladně promícháme a naplníme s ní vydlabané rohlíky. Rohlíky zabalíme do alobalu a grilujeme dokřupava. Hotové si vyndáme na talíř, vybalíme a ještě můžeme před podáváním na ně nakapat kečup. Takto připravené pečivo zakusujeme k už připraveným grilovaným klobásám. Pokud někdo chce, může použít i celozrnné pečivo.

 

 

Vhodná příloha: pečivo

Related Posts

Domácí turistický salám

Suroviny na 5 kg 1,2 kg libového hovězího (naloženého) 1 kg hovězích výřezů 1 kg hovězí kýty (mladší maso) 0,8

Domácí šunka

[caption id="attachment_5285" align="alignright" width="300"] Hotová domácí šunka[/caption] Suroviny 10 kg libového vepřového, nejlépe z kýty, ale může být například i
Domácí habanossi

Domácí habanossi

[caption id="attachment_5277" align="alignright" width="300"] Domácí habanossi[/caption] Suroviny Skopová střeva v kalibru 20-22 mm 1 kg hovězí přední 1,3 kg ořezky

Domácí uherská klobása

[caption id="attachment_5273" align="alignright" width="300"] Domácí uherská klobása[/caption] Suroviny Na 10 kg uherských klobás budeme potřebovat: 4 kg vepřové plece 5