Kuřecí prsa na tymiánu se zeleninovým ratatouille

Kuřecí prsa na tymiánu se zeleninovým ratatouille

Kuřecí prsa na tymiánu se zeleninovým ratatouille
Kuřecí prsa na tymiánu se zeleninovým ratatouille

 

Ingredience: 4 kuřecí prsa, sůl, pepř, domácí grilovací koření, 3 snítky tymiánu, olivový olej

Na ratatouille: 1 menší lilek, 1 cuketa, 2 červené papriky, 2 rajčata, 4 stroužky česneku, rozmarýn, tymián, 1 jarní cibulka, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Do trochy olivového oleje smícháme sůl, pepř, domácí grilovací koření a nasekaný tymián. Touto marinádou zalijeme kuřecí maso a vložíme na 4 hodiny do chladu. Mezitím si připravíme zeleninu na ratatouille. Cibulku si nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, rajčata spaříme a oloupeme a nakrájíme na kostky. Ostatní zeleninu (lilek, papriku, cuketu) nakrájíme na drobné kostičky. Na gril vložíme grilovací pánev, do které dáme olivový olej a necháme zpěnit cibulku a česnek. Pak přidáme také kostičky ostatní zeleniny i rajčata. Dochutíme solí, pepřem rozmarýnem a tymiánem a necháme dusit. V tu chvíli můžeme na gril vložit také kuřecí prsa, které grilujeme 5 minut z obou stran. Ratatouille necháme dusit po celou dobu grilování masa. Servírujeme kuřecí prso na směsi zeleniny.

 

Vhodná příloha: grilovaná rozpékaná bageta

 

 

 

© Dani Vincek – Fotolia.com

Related Posts