Ingredience: 4 pstruzi, 4 rajčata, 1 hrst kopru, 2 červené cibulky, 1 citron, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Ještě před přípravou pstruha si necháme spařit rajčata a oloupeme. Pstruhy zbavíme vnitřností a řádně omyjeme z vnější strany i zevnitř. Hlavu a ploutve necháváme. Pstruha po stranách jemně nařízneme drobnými zářezy a z obou stran osolíme a opepříme. Do místa po vnitřnostech pstruha naplníme kostkami nakrájených rajčat, plátky červené cibule a nasekaným koprem. Můžeme přidat také nastrouhanou citrónovou kůru. Pstruhy pak zakápneme olivovým olejem a necháme uležet 3 hodiny v lednici. Otvor, který jsme naplnili zajistíme párátky proti vypadnutí náplně. Po ukončení marinování můžeme pstruha dát do grilovacích kleští nebo přímo na rošt. Grilujeme z obou stran 5 minut. před podáváním vyjmeme párátka a pokapeme pstruha citrónovou šťávou. Stejně jako my se můžete inspirovat na webu s recepty na pangasiuse a jiné ryby
Vhodná příloha: čerstvý salát, pečivo
© Viktor – Fotolia.com