Pstruh plněný rajčaty, cibulkou a koprem

Pstruh plněný rajčaty, cibulkou a koprem

Pstruh plněný rajčaty, cibulkou a koprem
Pstruh plněný rajčaty, cibulkou a koprem

 

Ingredience: 4 pstruzi, 4 rajčata, 1 hrst kopru, 2 červené cibulky, 1 citron, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Ještě před přípravou pstruha si necháme spařit rajčata a oloupeme. Pstruhy zbavíme vnitřností a řádně omyjeme z vnější strany i zevnitř. Hlavu a ploutve necháváme. Pstruha po stranách jemně nařízneme drobnými zářezy a z obou stran osolíme a opepříme. Do místa po vnitřnostech pstruha naplníme kostkami nakrájených rajčat, plátky červené cibule a nasekaným koprem. Můžeme přidat také nastrouhanou citrónovou kůru. Pstruhy pak zakápneme olivovým olejem a necháme uležet 3 hodiny v lednici. Otvor, který jsme naplnili zajistíme párátky proti vypadnutí náplně. Po ukončení marinování můžeme pstruha dát do grilovacích kleští nebo přímo na rošt. Grilujeme z obou stran 5 minut. před podáváním vyjmeme párátka a pokapeme pstruha citrónovou šťávou. Stejně jako my se můžete inspirovat na webu s recepty na pangasiuse a jiné ryby

 

Vhodná příloha: čerstvý salát, pečivo

 

© Viktor – Fotolia.com

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1