Mletý krůtí kebab s tymiánem na špejli

Mletý krůtí kebab s tymiánem na špejli

Ingredience: 800g mletého krůtího masa, 2 červené cibulky, 1 hrst čerstvého tymiánu, 1 lžička mletého kmínu, 2 vejce, 1 hrst strouhanky, 4 stroužky česneku, sůl, pepř

 

Postup:

Mletý krůtí kebab s tymiánem na špejli
Mletý krůtí kebab s tymiánem na špejli

Nakonec také lžičku mletého kmínu. Vše důkladně zamícháme a necháme do druhého dne uležet v chladu. Druhý den přidáme do masa vejce se strouhankou a znovu zamícháme. Masovou směsí obalujeme namočené špejle ve vodě tak, aby zůstala jen volná část na uchycení, kterou můžeme zabalit do alobalu, aby neohořela. Za občasného otáčení grilujeme 8 minut. Servírujeme i se špejlí.

 

Vhodná příloha: grilovaný lilek

Related Posts